Kurs

Relationer och kärlekens flöde på Mundekulla 22-24 oktober 2021

En helg på Mundekulla retreat center i Småland

Med tekniker som familjekonstellationer, EFT tapping (Emotional Freedom Technique), inre barn övningar och delningsgrupper kommer vi att skala av och släppa sånt som inte servar oss längre. Vi kommer även att öppna upp för kraften att vara oss själva allt mer. När kärleken flödar i vårt inre kommer den att flöda även i våra yttre relationer.

Den här helgen tar oss på en djup resa till läkning av relationer. Vårt inre speglas av det yttre och många livsmönster styr oss från det undermedvetna. Under helgen kommer vi att medvetandegöra och släppa det vi är redo för så att det blir möjligt att hitta nya sätt att relatera i det yttre livet. Genom familjekonstellationer kommer vi att ta hand om relationer på själsnivå. Vi kommer även att se hur våra inre barn mår och lära hur vi kan ta hand om den här delen av oss själva som många gånger är den som ställer till det i vår relation med en partner.

I en trygg grupp kommer vi att belysa inre mönster och känna igen oss i varandras problematik, bli sedda och speglade. Kanske du har någon tanke eller känsla om dig själv som hindrar dig från att känna flyt i livet. Detta är ett tillfälle att lära om och läka ut för att kunna skapa lyckligare relationer och liv för oss själva. Vi kommer att varva djupa övningar med dans och lättsamhet.

Den vackra naturen kring Mundekulla kommer att ge utrymme för vila och integration mellan våra sessioner. Du kan komma och bara vara dig själv, låta dig tas om hand av den tillåtande, vänliga atmosfären och bli serverad av den goda vegetariska maten.

Kursledare: Emma Dinmali Holmlund gick Osho terapeut utbildning i Pune, Indien 2002 och utbildning i Familjekonstellationer 2003 och har sedan dess stöttat andra att befria sig själva från intrasslingar i sina familjesystem.- Jag växte upp i en miljö som inte innehöll det jag behövde för att må bra. Jag hade depressioner redan som barn och hade ingen att dela mina existentiella frågor med.
När jag var 17 år började jag meditera och det blev en del av en lång väg till att skala av och programmera om mig själv. Min omvärld och mina relationer fortsatte dock att spegla det jag växt upp kring långt in i vuxen ålder tills jag hittade de terapier som gjorde mig fri.
De verktyg som fungerat för mig själv lär jag ut och stödjer andra med. EFT tapping (Emotional Freedom Techniques) är ett av de kraftfulla verktyg jag använder för att lugna nervsystemet och för att bearbeta och kunna se minnen, tankar och känslor i ett nytt perspektiv.

Morgon meditationer: Jerker JEM Fredriksson kommer att leda våra morgon meditationer med inslag av qigong rörelser, för en uppfriskande lugn start på dagen. Jem har varit Dharmalärare sedan 2010 och Zen mästaren och fredsaktivisten Thich Nhat Hahn är hans lärare. Han är även utbildad i qigong. Läs gärna mer om Jem och Mindfulness retreaten han leder 28-31 oktober på Mundekulla.

Tillsammans skapar vi en vänlig atmosfär där alla kan vara sig själva och mjukt öppna upp för den magi som uppstår när vi alla håller intentionen att öppna upp det som blockerar för att kärleken ska kunna flöda igen.

Helgen är fullbokad men om du vill vara med på reservlistan ifall någon får förhinder kan du skriva här.

Praktiskt: Incheckning öppen från kl. 16.00 i receptionen på Mundekulla fredag 22/10. Vi börjar fredag kl. 18.00 med gemensam middag och 19.30 börjar kursen. Vi avslutar söndag 24/10 kl. 15.00.

Kostnad för kursen: 1350 kr + Boende och kost: Från 1500 – 2300 kr beroende på vilket boende du väljer.

  • Enkelrum med egen dusch/wc 2300 kr
  • Enkelrum, gemensam dusch/wc 2100 kr
  • Del i dubbelrum, med egen dusch/wc 1900 kr
  • Del i dubbelrum, gemensam dusch/wc 1700 kr
  • Del i trebäddsrum, gemensam dusch/wc 1600 kr
  • Plats  i sovalkov bakom draperi med madrass, täcke och kudde 1500 kr

I kosten ingår frukost, lunch, em fika och kvällsmat. Mundekulla serverar ekologisk, vegetarisk mat. Om du har specialkost eller allergier anger du det i formuläret när du anmäler dig.

Betalning och avbokning: Din plats till helgen garanteras när du har betalat kursavgiften på 1350 kr. Faktura kommer att skickas till den adress som du angivit i din anmälan. Vid återbud senast fyra veckor före helgen återbetalas hela avgiften minus 200 kr i administrationskostnad. Bokar du av senare än två veckor före starten får du stå för hela avgiften. Om du blir sjuk eller om vi måste ställa in pga få anmälningar eller ändrade rekommendationer gällande Covid19, återbetalas hela avgiften.

Övrigt:
– Ev. egen favorit meditationskudde eller mysfilt
– Ta med lakan och handduk. Kan annars hyras på Mundekulla vid din ankomst för 100 kr/set
– Under kursen serveras vegetarisk mat. Meddela ev intoleranser i samband med anmälan.
– Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
– Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
– Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
– Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation). – Bra med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa: Det är enkelt att ta sig till Emmaboda från hela landet. Från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn är restiden
3-4 timmar. Taxi från kostar ca 300 kr/bil hos Taxi Emma, bokas minst 2 dygn i förväg, tel 0471-101 00.
Ingen samordning krävs, deltagarna ringer och taxibolaget kommer med det antal bilar som behövs. Här är vägbeskrivning på Mundekullas egen hemsida. 

Kursansvarig: Emma Holmlund, e-post: emmadinmali@gmail.com eller se under fliken Kontakt

En mötesplats i tidenMundekulla är stilla och vackert beläget, en mil sydväst om Emmaboda och är perfekt för kurser och retreater i lugn och avskild miljö. Anläggningen genomsyras av ekologiskt tänkande, värme och omsorg där dåtid möter nutid och framtid. Vi erbjuder vackert inredda rum och moderna mötesrum, matsal samt relaxavdelning.
Mundekulla är helt drogfritt och i restaurangen serveras hälsosam vegetarisk mat med oftast närodlade och till 80 % ekologiska råvaror. Läs mer på www.mundekulla.se